Doody Street Stage 2
An opportunity arising from major storm damage to the dated single storey office space was grabbed by our client. They recognised the value of a well designed workplace as a representation of the brand, and a healthy and productive work environment attracting best and brightest to the team.
Year
2017
Location
Alexandria NSW
Size
800sqm
Team
Matthew Wong, Dom Bennett
Photographer
Simon Wood
Media

Originally a dated, deep floor plate commercial office space, this refurbishment and fitout project offered a great opportunity to reflect our client's corporate evolution into a leading digital tech organisation in the design of their new workspace.

BMA conceived the project as a great place to be (as much as a great place to work) offering options for collaborative, quiet, creative and productive activities, along with inviting social and relaxation spaces.

Our proposal focused on cutting a new open courtyard into the centre of the floor plate, promoting natural day light, ventilation and external workspace options for the team of thirty. A range of breakout and alternate workspace options are gathered around this courtyard, including a stand up hot desk area, a quiet room, and a digital workshop space. Large operable glazed panels blur the edges between office and courtyard, and a retractable roof ensures the courtyard space is active year round.

A simple, stripped aesthetic reflecting the industrial context of the complex in Alexandria is balanced against the more domestic association of timber and green wall elements of the kitchen and courtyard spaces.

It is great to see that the team has embraced the opportunities the design has presented, utilising the space for everything from dawn pilates classes to friday night drinks.

Back To Top